Hozzávalók:
Sült csirkecombhoz:
- 4 db csirkecomb
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
- 1 teáskanál rozmaring (szárított)
Rizshez:
- 250 g rizs
- 500 ml víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só
Majonézes céklasalátához:
- 4 db közepes cékla
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Csirkecomb:
- A sütőt melegítsd elő 200°C-ra.
- A csirkecombokat tisztítsd meg és kend be olajjal.
- A fokhagymát, pirospaprikát, sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot keverd össze, majd dörzsöld be a csirkecombokat.
- Helyezd a csirkecombokat egy tepsibe, és süsd 35-40 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Rizs:
- Melegítsd fel az olajat egy lábosban, majd add hozzá a rizst, és pirítsd 1-2 percig.
- Öntsd fel a vízzel, sózd meg, és főzd alacsony lángon, lefedve, amíg a rizs megpuhul (kb. 15-20 perc).
Majonézes céklasaláta:
- A céklákat főzd meg héjában, majd hűtsd le és hámozd meg.
- Reszeld le a céklát, és keverd össze a majonézzel, tejföllel, mustárral, cukorral, sóval és borssal.
- Hűtsd le, majd tálald a csirkecomb és rizs mellé.
0 Megjegyzések