Ad Code

Responsive Advertisement

Sütőben sült csirkecomb rizzsel, majonézes céklasalátával

 


Hozzávalók:

Sült csirkecombhoz:
  • 4 db csirkecomb
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
  • 1 teáskanál rozmaring (szárított)
Rizshez:
  • 250 g rizs
  • 500 ml víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
Majonézes céklasalátához:
  • 4 db közepes cékla
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

Csirkecomb:
  1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra.
  2. A csirkecombokat tisztítsd meg és kend be olajjal.
  3. A fokhagymát, pirospaprikát, sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot keverd össze, majd dörzsöld be a csirkecombokat.
  4. Helyezd a csirkecombokat egy tepsibe, és süsd 35-40 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Rizs:
  1. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, majd add hozzá a rizst, és pirítsd 1-2 percig.
  2. Öntsd fel a vízzel, sózd meg, és főzd alacsony lángon, lefedve, amíg a rizs megpuhul (kb. 15-20 perc).
Majonézes céklasaláta:
  1. A céklákat főzd meg héjában, majd hűtsd le és hámozd meg.
  2. Reszeld le a céklát, és keverd össze a majonézzel, tejföllel, mustárral, cukorral, sóval és borssal.
  3. Hűtsd le, majd tálald a csirkecomb és rizs mellé.



 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Ad Code

Responsive Advertisement